Nieuws en optredens

Maart 2019


Na het overweldigende succes van de voorstelling “BOL” in april 2016 in het Agora theater in Druten, werken we nu met Kim de Fuijk, onze nieuwe dirigente, en met onze begeleidingsband, hard aan “ZAP!”. Dit “avondje voor de buis” vindt niet thuis plaats, maar in MFA ‘t Hart in Ewijk en wel op zaterdag 25 mei a.s.


Dus zet deze datum maar vast in uw agenda en houd de komende tijd het lokale nieuws in de gaten voor meer informatie.

 

11 Mei 2019


Na deze zonnige, zij het ietwat frisse Moederdag, is het nog maar krap twee weken tot aan ZAP! We hebben nog een ‘normale’ repetitie te gaan en natuurlijk ‘de generale’😃.


Hoe de avond precies gaat verlopen, gaan we natuurlijk niet verklappen, maar we kunnen wel een kleine tip van de sluier oplichten. Met de afstandsbediening in de hand nemen we u o.a. mee naar: Oceaan van Racoon, Mother Earth van Within Temptation, Budapest van George Ezra, Havana van Camila Cabello, Shape of You van Ed Sheeran en nog vele andere mooie, gezellige en leuke nummers. 
Bent u al nieuwsgierig? Koop dan gauw een kaartje bij ’t Hart in Ewijk, Primera in Beuningen of bij een van de leden en laat u op zaterdag 25 mei verrassen. Tot dan!


December 2017


In de komende kersttijd kunt u ons weer op diverse plaatsen komen beluisteren. We hebben onze kerstliedjes weer opgepoetst en brengen ze ten gehore op de volgende dagen:


*Woensdag 6 december vanaf ± 18.00 uur bij ‘de Klever Weihnachtsmarkt’ in Kleef, Duitsland


* Zondag 10 december tussen 11.00 – 16.00 uur tijdens de Kerstmarkt in MFA 't Hart in Ewijk


* Zondag 17 december tussen 14.00 – 16.00 uur tijdens het ‘Kerst Sprookjesfestijn’ in Wijchen op het Europaplein


Maart 2018


Gelukkig, onze zoektocht heeft resultaat gehad en sinds 6 maart jl. is Kim Beekman - de Fuijk uit Arnhem onze nieuwe dirigente. Met haar zal er een nieuwe frisse wind door ons koor gaan waaien, dus wie weet welke 'surprises' wij in de toekomst weer zullen gaan brengen!


Binnenkort zal zij zichzelf op deze pagina voorstellen.

April 2018


Even voorstellen:


Mijn naam is Kim de Fuijk en ik ben 33 jaar. Ik woon met mijn leuke man en lieve dochter in Arnhem.

Ik heb een bachelor en masterdiploma van het conservatorium van Arnhem en Tilburg en heb ruime ervaring in het lesgeven aan koren.

Ik houd enorm van samenzang en van mooie muziek met elkaar maken, met de nodige humor. Zonder een lach geen plezier en zonder plezier geen muziek.

In muziek, liederen en teksten zitten veel emoties en ik houd ervan om die met elkaar naar voren te brengen.

Naast "juf zijn" heb ik ook een cabaretgroep LOS muziektheater, waarmee ik door de theaters van Nederland tour.

Ik vind het super leuk om de nieuwe dirigente te zijn van Surprise! Ik heb er zin in!


November 2017


Wij, Amusementskoor Surprise uit Ewijk (nabij Nijmegen), zijn per omgaande op zoek naar een dirigent(e):


- met ervaring in het dirigeren en leiden van een gemengd

  amusements-/popkoor;

- in het bezit van een diploma koordirectie of een gelijkwaardig niveau (of

  daarvoor wordt opgeleid).


Wij zijn een gemengd koor van 36 leden in de leeftijd van 25 tot 70+.

Het koor zingt, zoals je van de naam "Amusementskoor"  mag verwachten een zeer gevarieerd repertoire en dat meestal vierstemmig.

Wij repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in MFA ‘t Hart te Ewijk


Voor een specifieker profiel en meer informatie kun je contact met ons opnemen via onderstaand emailadres zodat in overleg wensen en ambitie kenbaar kunnen worden gemaakt: info@amusementskoorsurprise.nl


Update 8 september 2017


Het was leuk om weer eens in de buitenlucht te zingen tijdens onze OPEN REPETITIE op De Klef in Ewijk. Niet dat er nu zo heel veel publiek op af was gekomen, maar je doet het tenslotte voor degenen die er wél zijn.

We begonnen met ‘lang zullen ze leven’ voor onze twee jongste leden en wat vrolijke inzingnummers en daarna kwam een aantal liedjes uit ons repertoire aan de orde, zoals o.a. ‘Home’ van Dotan en ‘Grijs’ van Veldhuis en Kemper.


Tijdens de karaoke-sessie in de pauze zongen enkele bezoekers gezellig mee en iedereen liet zich het kopje koffie (met heerlijke, door enkele leden gebakken cake) lekker smaken. Daarna begon het te regenen en moesten we deze repetitie helaas staken.


We danken iedereen die de moeite heeft genomen om te komen kijken en luisteren hartelijk voor de aanwezigheid. Mocht je lid van ons koor willen worden, schroom dan niet en kom dinsdag ’s avonds naar MFA ’t Hart in Ewijk, waar we repeteren van 20.00 tot 22.00 uur.


We gaan weer verder met het instuderen van nieuwe liedjes en het opfrissen van het huidige repertoire voor onze uitvoering / ons concert in januari 2019. Maar we gaan ook ons kerstrepertoire weer tevoorschijn halen, want op woensdag 6 december zingen we tijdens de Klever Weihnachtsmarkt in Kleef, Duitsland en op zondag 10 december organiseren we weer een kerstmarkt in MFA ’t Hart in Ewijk.


Dus we hebben nog genoeg te doen!


Houdt u van zingen? Het is ontspannend, maakt je hoofd even lekker leeg én het is ook nog gezellig! Wij zijn op zoek naar nieuwe leden, vooral tenoren en bassen, met of zonder ervaring. Wil je meezingen? Op dinsdagavond 5 september vanaf 19.30 uur biedt Amusementskoor Surprise je de gelegenheid om een keertje mee te doen tijdens de OPEN REPETITIE  op de Klef in Ewijk.


Tijdens deze avond krijg je de kans een kijkje te nemen achter de schermen van ons koor: hoe gaat het eraan toe met een repetitie, hoe krijgen onze nummers gestalte, wat is het verschil tussen de diverse zangstemmen (sopraan, alt, tenor, bas), enz.  Je zult dan zien dat zingen in een koor helemaal niet eng is maar juist héél erg gezellig! Als afsluiting bieden wij de mogelijkheid zelf mee te doen met het alom bekende KARAOKE.

Uiteraard zorgen wij voor een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.


Als de weergoden ons niet goed gezind zijn, wordt de OPEN REPETITIE verplaatst naar MFA ’t Hart, ook vanaf 19.30 uur.

En heb je na deze avond echt zin gekregen om te gaan zingen dan nodigen wij je van harte uit om vrijblijvend en kosteloos een aantal repetities bij te wonen.

Wij zien jullie graag op dinsdagavond 5 september.


Update 18 juni 2017:


Na de leuke optredens van de afgelopen tijd tijdens de Lentefeesten in Beuningen en het EwijkFestijn in Ewijk, gaan we nu langzamerhand richting zomervakantie. Dit wil echter niet zeggen dat we helemaal niets meer doen!


Na de vakantie staat alweer een aantal optredens gepland, o.a. op woensdag 6 december bij de ‘Klever Weihnachtsmarkt’ in Kleef, Duitsland. Ja, ja, we gaan ‘über die Grenze’.

Daarnaast zijn we nu al bezig met het ‘oppoetsen’ van wat oudere nummers uit ons 25-jarige repertoire en met het instuderen van een aantal nieuwe liedjes voor een optreden op zaterdagavond 26 januari 2019. Dit lijkt nog heel ver weg, maar voordat we het in de gaten hebben, is het alweer zover!

Meer informatie over deze activiteiten zal tegen die tijd op deze pagina en op onze website te vinden zijn.


Op zondag 10 december organiseren we, in samenwerking met MFA ’t Hart, weer een Kerstmarkt in ’t Hart in Ewijk van 11:00 uur tot 16:00 uur. Gedurende de dag zullen wij ieder uur een kort optreden verzorgen.


Nadere informatie over de kerstmarkt:

- De zaal zal op zondag 10 december om 9.00 uur geopend worden voor de opbouw voor de standhouders.

- Gratis entree voor de gasten!

- Wij zullen zorgen voor voldoende stroompunten in de sportzaal.

- Indien u hier gebruik van wilt maken dient u zelf een verlengsnoer mee te nemen.

- Wij zullen dezelfde verlichting hanteren als vorig jaar, indien u extra verlichting wil in uw kraam kunt u die zelf meenemen.

- Indien u beschikt over een website of facebookpagina zou het fijn zijn als u daarop wil vermelden dat u een kraam heeft bij MFA ’t Hart te Ewijk voor de kerstmarkt op zondag 10 december 2017. Zo zullen steeds meer mensen op de hoogte zijn van de Kerstmarkt in MFA ’t Hart.

- Al het decoratiemateriaal wat u gebruikt moet voldoen aan de brandveiligheidseisen. Dat willen zeggen dat deze brandvertragend of geïmpregneerd moeten zijn.


Prijzen huur tafels:

- Tafel 70 x 150 € 12,00 inclusief 21% btw.

- Tafel 100 x 200 € 15,00 inclusief 21 % btw.


Als u vragen heeft of een tafel willen reserveren kunt u contact opnemen met

Bernard van der Linden, email: bvdlinden@hartvanewijk.nl of telefoon: 0487-521340
Groepsfoto ter gelegenheid van onze Jubileum-voorstelling B.O.L.

op 9 en 10 april 2016

in het Agora Theater in Druten.

Update 12 februari 2017.


We hebben al een poosje niets meer van ons laten horen, maar dat wil niet zeggen dat we stil hebben gezeten, natuurlijk niet! Onze muziekcommissie kwam met een aantal nieuwe nummers, o.a. Black or White (Michael Jackson) en Clocks (Coldplay) en we zijn volop bezig met repeteren, zodat we deze liedjes binnenkort ook kunnen laten horen. Uiteraard blijven we de nummers van onze voorstelling ‘B.O.L.’ van vorig jaar ook oefenen, want die zullen echt nog wel vaker terugkomen in een van de komende optredens.


Het eerstvolgende wat nu op het programma staat is de ‘Koren Battle’ die op zondagmiddag 9 april georganiseerd wordt in Zaal Sterrebosch in Wijchen.  Dit evenement wordt georganiseerd door het koor ‘TrenT Voices’ uit Wijchen. Er doen 4 koren aan mee en de doelstelling is om een gezellige middag te hebben met andere koren.  Om er een leuke draai aan te geven, mogen de dirigenten als jury fungeren en iets zeggen over het optreden van de andere koren (behalve hun eigen koor natuurlijk), indien nodig met goede tips en aanwijzingen.


We hebben ook nog wat meer in petto maar dat staat nu nog in de kinderschoenen. Zodra daar meer over bekend is, zullen wij dit hier laten weten.